About me: . . . CV . . . WORKs . . . BtS . . . INTERVIEWs . . . REVIEWs . . . IMDb . . . VIMEO . . . LIVING LINES LIBRARY . . . Más filmekről és alkotókról . . . Zenebona

2009. november 15., vasárnap

Animated Heaven - Background References

Szia Petra!

Itt összegyűjtöttem a háttér referencia képeket, hogy könnyebben átlásd az egészet és muszáj megjegyzéseket fűznöm hozzájuk.

Színekben alapvetően két irányba indulhatunk el. Az egyik a karakteres, mély kékes hangulat:

A másik pedig egy rózsaszínes, több színt használó, tehát színesebb irány:

Ami nagyon fontos, hogy az 'Animációs Mennyországot' kellene megjeleníteni! Az animációban eleve 2D-s és 3D-s karakterek beszélgetnének egymással. A szöveg szerint elképedve és kicsit értetlenül bámulják ezt a Gyönyörű, eddig nem látott helyszínt. Az egészre egy álomszerű fátylat akarok majd húzni utómunkában, ez a mostani elképzelés szerint egy rózsaszínes elmosást jelent, hogy semminek ne legyen éles körvonala (persze mindezt mértékkel és ha valami ellen tiltakozol vagy valamit sablonosnak érzel, mindenképp szólj!).

(Voice One: "Isn't it amazing? Is this what you thought it would be? I certainly didn't!"
Voice Two: "I don't know what it is yet, do you?"
Voice One: "No... I guess I don't.")


Íme a beállítások, a legelső vázlattal:
És a 'tényleges' háttér vázlatok. Ami pirossal van rajzolva, az már a háttéren felül lenne, tehát a karakterek és a 3-on a nagy kapu (ami 3D-s lesz). Ami fontos itt, hogy a 3-as beállításnál lenne egy kis bezoomolás a nyíló kapuval, ezért külön kellenének a felhő rétegek, hogy mi kompozitban tudjunk egy kis térhatást adni neki. Itt még lesz felerősödő fény is, ami szinte elvakít minket, sőt lehet, hogy a végén valóban annyira felerősödik, hogy tiszta fehér tölti ki az egész képet.

Lehet vicces, hogy így küldöm, de ez a képarányunk. :) Meg nem mondom, hogy ez hányas képarány, ezeket sose tudom, szégyellem is magam érte...


ELSŐDLEGES REFERENCIÁK!
A legközelebb ezek állnak az elképzelésemhez:

Hercules:



A kapun, a rácsozásba majd kellene egy szimbolikus valami (talán szárnyak, nem tudom), ami utal arra, hogy ez az Animációs Mennyország..

Egy verzióban még jó ötletnek találtam a vizet és az eget összehozni valahogy. A tavirózsák pl. nagyon tetszenek, akár békésen úszó lelkeknek is felfoghatnám. De ez csupán egy kósza ötlet.

MÁSODLAGOS REFERENCIÁK.
Tehát végül ömlesztve, mindenfélék, hátha valamelyik megihlet esetleg:
A kapuhoz talán kiindulásnak
Itt tetszik a visszafogott köd és persze megint a víz
A következő kettő nagyon erős beállítások, először úgy terveztem, hogy hasonlókat használok, annyira szikárak és dinamikusak.
A boltívek esetleg a kapuhoz.
Holdfény - a Hold közvetlen jelenléte nélkül.
Híd, mint szimbólum, de ez is csak ötlet.
Tükröződés / tükör: tisztánlátás / víz: megtisztulás.

Nincsenek megjegyzések: